Team PresentU kent ook weerstand...

Blog

"Vroeger haatte ik theater"

Jochem van den Berg

Zakelijk Directeur PresentU

Best gek hé, voor iemand die elke dag met acteurs en cabaretiers werkt? Toch was het zo. Ik voelde letterlijk fysieke weerstand als ik mee moest naar theater.


Mijn lichaam en geest verzetten zich er in alle macht tegen. Ik schreeuwde en stampte net zo lang totdat ik niet meer mee hoefde. Waar dat vandaan kwam? Ik denk afzetten tegen waar je vandaan komt.


Met een broer die theater ge-wel-dig vond, ouders die een seizoenskaart op de Schouwburg hadden en een opa die stiekem, als het mogelijk was geweest, ook acteur wilde worden. Wim Sonneveldt was zijn grote voorbeeld. “Toevallig” ook nog verre familie van ons.

Ik wilde anders zijn. Of juist niet anders. Want bij mijn vrienden was theater niet cool. En je wil er toch bij horen als jongen van 14.


Later ben ik er anders naar gaan kijken. Langzaam kwam ik door de weerstand heen...

Lees hier verder

"Shit, het kan nu niet 10 minuten stil zijn"


Maarten van den Berg

Oprichter & trainer PresentU

2018. De eerste trainingen met PresentU bestaat alleen nog uit mij en Sus. De training gaat me goed af maar het stuk voor de training vind ik ingewikkeld. Als de mensen binnenkomen. Ik kom uit een gezin waarin de meeste gesprekken veel inhoud hebben: het moet wel ergens over gaan. Smalltalk vind ik lastig. Ik voel weerstand, de vorm en de functie zijn voor mij niet helder. Even kletsen over het weer of over het weekend, etc etc. Sus is hier erg goed in, dus ik laat hem het doen en wacht tot de training begint...

Het omarmen van weerstand in zakelijke gesprekken

Santino Slootweg

Trainer PresentU

In zakelijke gesprekken, of dit nu een presentatie voor hoger-management, een slecht nieuwsgesprek of acquisitie betreft, is weerstand een veelvoorkomend fenomeen dat vaak als een obstakel wordt gezien.

We streven ernaar om weerstand zo snel mogelijk op te lossen of zelfs te vermijden. Maar wat als we de benadering zouden veranderen en weerstand zouden omarmen als een waardevolle bron van groei en inzicht?

Uitstelgedrag

Marloes van Willigenburg

Office manager PresentU

Uitstelgedag.

Big Time!
Om deze blog daadwerkelijk te schrijven…


Waarom?
Omdat ik iets van mezelf wil laten zien. En dat voelt kwetsbaar.
En wanneer iets kwetsbaar aanvoelt, ben ik ineens bijzonder goed in uitstelgedrag